Vil du ikke ha barn?

I et halvt år har ulike politikere i Norge forsøkt å sette barnelaging på agendaen. Oppsummert: det er tverrpolitisk enighet om at norske kvinner bør få flere barn, typ asap. Strategien for å lure flere kvinner til å få flere barn går, slik jeg tolker det, går ut på å manipulere oss. Politikerne ser triste ut og sier det kommer til å gå ad undas med Norge hvis ikke vi får flere barn. Og det er det bare vi som lager barn som kan gjøre noe med. Hvis ikke vil velferdsstaten stå for fall (fordi vi kommer til å få for få kommende arbeidere som kan betale skatt) , de gamle kommer ikke til å ha noen til å mate seg og tørke seg, fordi det blir flere eldre og færre unge. Vi reproduserer oss ikke fordi hver kvinne får færre enn to barn, derfor blir hele Norge et gamlehjem, og til slutt blir det tomt for mennesker i Norge, liksom. De, politikerne, prøver altså å gi oss dårlig samvittighet, noe mange kvinner har plenty av allerede. Men hva skal egentlig til for at folk får lyst til å få flere barn?

Siden jeg tross alt er delaktig i boka “Vi kan godt få barn”, som handler om en mann som forsøker overbevise en kvinne til å få barn, spurte Christian Kjelstrup, redaktør for Samtiden, om jeg kunne tenke meg å skrive en tekst om nettopp dette til Samtiden nr 4 2018. Som sagt, så gjort. Det vil si, jeg leste alle artikler jeg kunne finne om temaet, og så tenkte jeg så det knaket, og skrev jeg en rekke skisser som etter hvert endte opp i en slags ferdig form. Hvis du vil kan du lese hele her, ved å klikke på denne lenken.

https://samtiden.no/wp-content/uploads/2018/11/Mari_Grydeland_Bor_man_fa_barn.pdf

Veldig fin illustrasjon til teksten, forresten, så hvis man ikke er stor fan av bokstaver kan man jo i det minste kose seg med den.

Skjermbilde.jpg