5WEB_Foto_Erika_Hebbert.jpg

Mari Grydeland (f. 1976) debuterte som forfatter med romanen Vi kan godt kysse i 2004, som hun skrev med journalistkollega Jan Zahl. Året etter skrev hun novellesamlingen Prikkedøden, begge utgitt på Tiden forlag.

I januar 2018 ga hun ut boksingelen Fisk liker å kose, hennes første utgivelse på Flamme forlag. Høsten 2018 kom hun og Zahl med boka Vi kan godt få barn, oppfølgeren til Vi kan godt kysse (som ble utgitt på nytt våren 2018). Hun jobber for tiden med flere nye bokprosjekter, blant annet en sakprosabok som skal ferdigstilles i løpet av 2019.

Mari er ellers bokanmelder for Aftenposten, og tar på seg oppdrag som frilans manusforfatter og journalist. Hun har tidligere vært journalist i radio og fjernsyn i NRK, i Dagsavisen, Dagbladet og Dagens Næringsliv, samt i flere norske magasiner. Hun har også vært redaktør i bladet Stella.

Mari er glødende opptatt av naturen og i sitt neste liv skal hun bli naturfotograf og bo i telt halve året. I tillegg elsker hun å skrive om seg selv i tredjeperson når anledningen byr seg, som her.

 

Portrettfoto av Mari er tatt av Erika Hebbert http://erikahebbertdotcom.wordpress.com 

Bokcovrene av bøker jeg liker er lånt fra de ulike forlagene.

Andre bilder på bloggen er tatt av Mari Grydeland. Rettighetene til bildene tilhører Mari Grydeland og bildene kan ikke gjenbrukes uten tillatelse.