Utelivsdronning

At jeg har blitt glad i å telte er ingen hemmelighet. Men noen teltplasser vil man gjerne holde hemmelige, fordi man vil ha dem for seg selv. Koster er et sånt sted. Men det er liksom ingen grunn til å holde det hemmelig, for campingen på Koster er jo stappfull allerede!

Små hämplinger hopper nysgjerrig rundt bordet vårt, i strandkanten vokser blodnäve og martorn, men dvergjordstiärna fant vi ikke. I sjøen bugner det av albueskjell og vannet er klart som krystall.

Det er en sommercampingplass, uten dusj eller varmt vann eller kjøkkenrom eller annen luksus. Eller vent, i sesongen kan du bestille ferske rundstykker og croissanter om morgenen, og plutselig føles alt helt fem-stjerners. Naturcamping er altså ikke en femstjerners-opplevelse mesteparten av tiden. Det er en 1000-stjerners opplevelse. På klare netter, og nettene kan som kjent være veldig bare og kalde på høsten, kan man nemlig se over tusen stjerner på nattehimmelen over seg. Det finnes ingen lys rundt forbi som ødelegger stjerneshowet. Da vi var på Koster den første helga i september lå Melkeveien som et silkeslør over oss. Det er på sånne netter man skjønner hvor stjernebildene kommer fra.

Den bilfrie øya Nord-Koster er fantastisk vakker.

Den bilfrie øya Nord-Koster er fantastisk vakker.