Fisk liker å kose

De som kjenner meg, vet at jeg er helt gal etter dyr. Jeg vil klappe alle hunder jeg ser. Jeg snakker til skjæra i treet utenfor huset. Koser meg glugg med å glo på kjøttmeisen på fuglemateren utenfor vinduet. Og vet du, på vei tilbake fra hytta seint en søndag i januar så sto det ei elgku OG en kalv midt i veien! Ja, sånn er livet for en som er glad i dyr. Glede i hver busk. Derfor ble jeg også veldig glad da jeg fikk en bok om fisker i bursdagspresang av en venninne, What a Fish knows, av Jonathan Balcombe. I den boka argumenterer Balcombe for at fisk ikke bare føler smerte - men at de også føler glede og velvære ved å få kos. Og som blant oss mennesker er det store ulikheter i både lynne og intelligens hos forskjellig fisk. Noen er mer aggressive, andre mer engstelige. Og gullfisk har slett ikke et såkalt elendig "gullfiskminne". Herregud som jeg koser meg med fakta om fisk og fugl. 

I boksingelen Fisk liker å kose, som er min første utgivelse på Flamme forlag, bruker jeg nettopp det at fisk, i følge Balcombes bok, liker å kose, i en av tekstene. 

flammeforlag.no

Fisk liker å kose, men kanskje ikke frossenfisk? Stolt forfatter i snøen.

Fisk liker å kose, men kanskje ikke frossenfisk? Stolt forfatter i snøen.